A 67/2007. (VII.10.) GKM-EÜM-FVM-SZMM együttes rendelet értelmében, amely a vendéglátó termékek előállításának feltételiről szól, a vendéglátó a vendéglátó termékek összetételére, csomagolására vonatkozó adatokról az előállítás helyén a minőség-ellenőrzés céljára is alkalmas módon, termékenként anyaghányad-nyilvántartást köteles vezetni.

A 2008. szeptember 1-n életbe lépett XLVI számú törvény amelyben a vendéglátó terméket az alábbiak szerint határozza meg:

vendéglátóipari termék:
„olyan étel, ital (az ivóvíz kivételével), cukrászati, hidegkonyhai készítmény, amelyet az előállítás helyén, ideiglenes árusítóhelyen, tálalókonyhán vagy házhoz szállítva értékesítenek a végső fogyasztó számára;”.

Amennyiben Ön eleget kíván tenni ezen kötelezettségének és megbíz engem ennek elkészítésével, kérem keressen elérhetőségeim valamelyikén.

Kihasználva a telekommunikáció mai lehetőségeit, akár személyes találkozás nélkül is elkészíthető az anyaghányad-kimutatás, a kiszabható bírság töredékéért.

Anyaghányad-nyilvántartását vendéglátóipari termékenként 200 Ft+ÁFA áron elkészítem Önnek. Papír alapon postán utánvéttel küldöm el az Ön részére.